Home > Recepten

Krakelingen, grote zoute

250 g tarwebloem

1 theelepel zout

5 g gist

1 dl lauwe melk

1 theelepel suiker

100 g zachte boter

melk

karwijzaad
  • Omschrijving recept: Hartig gebak

Bereiding

Maak een kuiltje in het bloem-kaneelmengsel, doe gist erin, roer de gist vloeibaar met melk en 1 theel. suiker en neem zoveel bloem mee dat er een dunne pap ontstaat. Zet afgedekt 15 minuten op een warme plek.

Kneed dan boter en zout erdoor. Met kneedhaken 6 minuten. Laat 1-2 uur rijzen tot de bol deeg 1½ keer zo groot is.

Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 50 x 25 cm. Snij daaruit in de lengte repen van een centimeter breed.

Vorm krakelingen (van ±18 cm lang). Bestrijk met melk, bestrooi met zout en wat karwijzaad. Laat nog ½ narijzen zonder af te dekken.

Bak in 15-20 minuten goudbruin op 200°.