Krakelingen, grote zoute |
|
250 g tarwebloem 1 theelepel zout 5 g gist 1 dl lauwe melk 1 theelepel suiker 100 g zachte boter melk karwijzaad |
|
BereidingMaak een kuiltje in het bloem-kaneelmengsel, doe gist erin, roer de gist vloeibaar met melk en 1 theel. suiker en neem zoveel bloem mee dat er een dunne pap ontstaat. Zet afgedekt 15 minuten op een warme plek.Kneed dan boter en zout erdoor. Met kneedhaken 6 minuten. Laat 1-2 uur rijzen tot de bol deeg 1½ keer zo groot is. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van 50 x 25 cm. Snij daaruit in de lengte repen van een centimeter breed. Vorm krakelingen (van ±18 cm lang). Bestrijk met melk, bestrooi met zout en wat karwijzaad. Laat nog ½ narijzen zonder af te dekken. Bak in 15-20 minuten goudbruin op 200°. |
Home > Recepten