Home > Recepten

Bladerdeegletter 'S', hartig

1 ui

250 g fijne champignons

1 lepel olie

125 g pistachenoten

4 takjes peterselie

1 pakje bladerdeeg

500 g kalfsgehakt

1 zakje champignon-cremesoep voor 1 liter Knorr

2 eieren

45 g walnoten

1 lepel bloem
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Nederlands
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui heel fijn. Hak de champignons fijn. Verhit de olie en bak de champignons en ui in ca.5 minuten bruin, laat het vocht verdampen. Dan afkoelen.

Pel de pistachenoten. Hak ¾ deel van de pistache grof, hou de rest achter voor garnering.

Knip de peterselie in een kopje fijn.

Doe het gehakt in een kom en meng met de soeppoeder, 1 ei, champignonmengsel, gehakte pistache en peterselie.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°.

Bestuif aanrecht en deegroller met bloem, leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 12 x 60 cm. Verdeel het gehaktmengsel over het midden en vorm tot een worst.

Klop het laatste ei los. Bestrijk de deegranden met ei.

Vorm het deeg rond het gehakt tot een rol en druk de randen goed dicht. Vorm de rol op de bakplaat met de naad omlaag tot een letter S. Garneer met de pistache en walnoten. Bestrijk met de rest van het ei.

Bak in 45 minuten goudbruin en gaar.