Home > Recepten

Artisjokbodem-geitenkaastaartjes, hartig

5 plakjes bladerdeeg

10 kerstomaatjes

185 g artisjokbodems

8 zwarte olijven zonder pit

100 g harde Hollandse geitenkaas

2 eieren

1 dl slagroom

1 theelepel tijm

1 theelepel oregano

zout

peper
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Halveer de tomaten. Snij de artisjokbodems en de olijven in stukjes. Rasp de kaas.

Klop de eieren los met slagroom. Roer kaas, tijn, oregano, zout en peper erdoor.

Bekleed de vormpjes met bladerdeeg, druk het deeg aan de randen goed aan. Snij overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel het eimengsel erover.

Achtereenvolgens artisjok, olijven en tomaat met de bolle kant omhoog in het eiermengsel doen.

Verwarm de oven voor op 225°. Bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.

Haal de taartjes uit de vormen en snij om te serveren als hapje in vieren.

Benodigdheden

Voor 5 kleine taartvormpjes (doorsnee 10 cm)