Witlof-kaastaart, hartig |
|
175 g bloem zout peper 85 g koude boter 850 g witlof 3 vleestomaten 1 theelepel knoflookpoeder 3 eieren 2 dl slagroom 100 g geraspte oude kaas 150 g Castello |
|
BereidingIn kom doen : 150 g bloem, snufje zout en 75 g boter. Met 2 messen boter kleinsnijden tot erwtjes-grootte. ± 5 el koud water erdoor mengen. Met koele hand snel tot samenhangende bal vormen. ± 30 min. afgedekt in koelkast zetten.Witlof wassen en stronkjes eraf snijden. Pan met ruim water aan de kook brengen. Witlof ± 3 min. koken. In vergiet heel goed laten uitlekken. Struikjes overlangs halveren. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Bestrooien met zout, peper en knoflookpoeder. In kom eieren loskloppen. Erdoor roeren: slagroom, geraspte kaas, zout en peper. Taartvorm (Ø 24 cm) invetten. Bereiden : Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap, ± 3 cm groter dan vorm. Hiermee taartvorm bekleden met opstaande rand. Met vork gaatjes in bodem prikken. Castello erboven verkruimelen. Tomaat en witlof erover verdelen. Eimengsel erover schenken. In midden van oven in ± 45 min. gaar en goudbruin bakken. NotitiesServeer met kropsla |
Home > Recepten