Home > Recepten

Kaasscones met olijven en pijnboompitten

100 g zwarte olijven zonder pit

1 ui

1 teen knoflook

30 g boter

1/2 bosje peterselie

250 g zelfrijzend bakmeel

2 eieren

1 bekertje zure room

100 g grofgeraspte overjarige kaas

75 g pijnboompitjes





VARIATIE

- vervang de olijven door 10 gedroogde tomaten op olie.

- vervang de peterselie door basilicum (gedroogd)

- vervang de zure room door Hüttenkäse en de overjarige kaas door Gruyère
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Libelle

Bereiding

Dep de olijven droog en hak fijn. Fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook goudbruin in de olie en laat iets afkoelen. Hak de peterselie fijn.

Kneed een soepel deeg van 1½ ei (de rest voor bestrijken gebruiken), boter-uimengsel en zure room. Voeg olijven en kaas toe en rol uit tot een 2½ cm dikke lap.

Steek rondjes uit met een ronde ribbelvorm van 6 cm doorsnee en leg de rondjes op een ingevette bakplaat. Rol restjes deeg weer uit en steek ze ook uit.

Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met de pitjes. Bak 25-30 minuten in een oven van 185°.