Kaasscones met olijven en pijnboompitten |
|
100 g zwarte olijven zonder pit 1 ui 1 teen knoflook 30 g boter 1/2 bosje peterselie 250 g zelfrijzend bakmeel 2 eieren 1 bekertje zure room 100 g grofgeraspte overjarige kaas 75 g pijnboompitjes VARIATIE - vervang de olijven door 10 gedroogde tomaten op olie. - vervang de peterselie door basilicum (gedroogd) - vervang de zure room door Hüttenkäse en de overjarige kaas door Gruyère |
|
BereidingDep de olijven droog en hak fijn. Fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook goudbruin in de olie en laat iets afkoelen. Hak de peterselie fijn.Kneed een soepel deeg van 1½ ei (de rest voor bestrijken gebruiken), boter-uimengsel en zure room. Voeg olijven en kaas toe en rol uit tot een 2½ cm dikke lap. Steek rondjes uit met een ronde ribbelvorm van 6 cm doorsnee en leg de rondjes op een ingevette bakplaat. Rol restjes deeg weer uit en steek ze ook uit. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met de pitjes. Bak 25-30 minuten in een oven van 185°. |
Home > Recepten