Home > Recepten

Kippenlevertjes-appeltaart

200 g kippenlevertjes

100 g mager rookspek

boter

1 ui

100 g champignons

2 appels

1 theelepel tijm

2 lepels sherry

2 eieren

1 bekertje zure room
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe in een kom de taartmix, boter en ½ dl water. Kneed snel een soepel deeg en zet 15 minuten koel weg.

Vet een springvorm van 22 cm in, rol 2/3 van het deeg tot een ronde lap zo groot als de vorm en bekleed de vorm ermee. Rol de rest uit tot een rechte lap, snij banen van 4 cm en bedek de wanden ermee. Hier en daar met een vork inprikken.

Snij de levertjes kleiner en doe met de dobbelsteentjes spek in wat boter bruin bakken. Voeg de gesnipperde ui en de champignons in plakjes toe. Voeg de grofgesneden appels toe. Op smaak brengen met tijm, sherry erbij roeren. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Doe in de vorm. Klop eieren en zure room schuimig en giet erbij. Laat onder het midden van de oven op 200° 35-40 minuten bakken.

Notities

Een complete maaltijd.