Home > Recepten

Appeltaartje met Blanche, kruidig

4 plakjes bladerdeeg

1 bosuitje

2 appels Jonagold

1 theelepel tijm

zwarte peper

250 g kaas Blanche (een soort Camembert)

olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Kaasgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de bosui in ringetjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij 1 appel in stukjes en 1 in schijfjes. Roer bosui, appelstukjes, tijm en peper door elkaar.

Snij de kaas in plakjes.

Vet de vormpjes in en bekleed met bladerdeeg, overtollig deeg langs de rand afsnijden.

Leg 1/3 kaas erin, dan het appelmengsel, dan de appelschijfjes in een cirkel, dan de rest van de kaas.

Verwarm de oven voor op 200° en bak de taartjes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

Nodig: 4 lage taartvormpjes van 10 cm doorsnede.