Home > Recepten

Maanzaadmuffins met Hüttenkäse

40 g maanzaad

1 citroen

250 g hüttenkäse

3 lepels maïsolie

1/4 theelepel zout

175 ml volle melk

2 eiwitten

300 g volkorenbloem

100 g gemalen hazelnoten

1 theelepel bakpoeder



VARIATIE:

150 g gare rijst ipv noten.

3 lepels gehakte tuinkruiden en 200 g geraspte pizzakaas ipv Hüttenkäse
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Libelle

Bereiding

Vet een muffinvorm van 12 muffins in of gebruik 12 papieren vormpjes.

Rooster het maanzaad 4 minuten in een verhitte koekenpan en neem er meteen weer uit.

Rasp de citroen en pers hem uit. Meng rasp en sap met de Hüttenkäse, olie, zout en melk los. Klop de eiwitten stijf.

Meng bloem, een deel van het maanzaad, noten, bakpoeder en kaasmengsel tot een glad mengsel. Spatel de eiwitten er in gedeeltes door en verdeel het beslag over de bakjes. Bestrooi met de rest van het maanzaad.

Bak 15-20 minuten op 200°.