Home > Recepten

Pissaladière, mini-

2 rode uien

2 theelepels tijm

4 lepels olijfolie

6 bosuitjes

1 blikje ansjovisfilets

100 g zwarte olijven zonder pit

1 pak pizzadeegmix
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: A&P

Bereiding

Snipper de uien grof.

Verhit 2 lepels olijfolie in een steelpan en smoor uien en tijm in 5 minuten zachtjes gaar.

Snij de bosui in ringetjes en hak ansjovis en olijven grof.

Maak het deeg volgens de verpakking en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap. Steek met een glas of vormpje van 5-6 cm doorsnee rondjes uit het deeg en leg die op een ingevette bakplaat.

Verdeel uien, ansjovis, olijven en bosui erover. Maal er peper boven en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Bak in een voorverwarmde oven van 200° in 10-15 minuten goudbruin en gaar.