Home > Recepten

Levertaartjes, Neuenburger

450 g bladerdeeg

250 g kalfslever

3 lepels boter

1 zeer fijngesnipperd ui

2 lepels paneermeel

2 eieren

3 theelepels cognac

2 lepels kleingeknipte peterselie

marjolein

aromat

peper

zout
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Duits (Neuenburg)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Laat de lever tot gebruik onder water staan. Snij ze dan in dunne plakken en verdeel die in kleine stukjes.

Fruit het ui glazig in de boter, doe de lever erbij en warm in 2-3 minuten al omscheppend op.

Doe alles in een kom en roer de paneermeel en 1 ei erbij.

Splits het andere ei en meng het wit met de cognac, peterselie en marjolein door de inhoud van de kom. Breng op smaak met peper, zout en aromat.

Verwarm de oven voor op 220°.

Bekleed 8-10 hoge, niet te brede zandtaartvormpjes met het deeg en rol de resterende stukjes deeg tot een lap. Doe het afgekoelde levermengsel in de bakjes.

Meng de dooier met ½ lepel koud water en bestrijk de bovenrand van het deeg ermee. Steek passende dekseltjes uit het restdeeg en leg op de vormpjes. Bestrijk met ei.

Knip elk dekseltje kruisvormig in (fungeert als schoorsteentje) en bak 25-30 minuten.