Home > Recepten

Tomatentaartje, omgekeerd

6 rijpe tomaten

1 lepel olijfolie

1 teentje knoflook

4 plakjes bladerdeeg

1 takje tijm

1 theelepel zout

peper

1 lepel bloem om te bestuiven1 lage taartvorm van
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans (Provence)
  • Bereidingstijd: 1u15
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de tomaten.

Schenk de olie in de taartvorm

Pers de knoflook erboven uit.

Leg de tomaten met de snijkant omlaag in de vorm.

Dek af met alufolie en prik enkele gaatjes erin.

Zet 20 minuten in de oven, neem eruit (laat de oven aan) en giet overtollig vocht voorzichtig af. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen.

Bestuif het aanrecht met bloem, leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 26 cm.

Leg het deeg over de tomaten en druk langs de rand iets aan.

Bak de taart in 30 minuten bruin.

Keer de taart op een ronde schaal.

Ris de tijm van het takje boven de taart.

Bestrooi de taart met zout en peper.

Notities

Serveer met friseesalade met enkele druppels vinaigrette

Benodigdheden

Nodig: 1 lage taartvorm van 22 cm en alufolie.