Paddestoelentaart met kastanjes |
|
4 plakjes bladerdeeg 1 gesnipperd ui 250 g grotchampignons in plakjes 250 g kastanjechampignons in plakjes 30 g boter 175 g gepelde kastanjes vacuum of blik 200 g verse roomkaas zout peper 1 ei VARIATIE: - Gebruik shii-take en oesterzwammen ipv champignons/ en gebruik roomkaas met sjalotjes. - Bedek met aardappelpuree en trek er mooie streepjes in met een vork, laten bruinen. |
|
BereidingSmelt de boter, bak de ui en paddestoelen zachtjes 5 minuten. Verwarm de kastanjes in hun verpakking 5 minuten in heet water en roer door de paddestoelen. Van het vuur af de kaas erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak.Schep in een ingevette ronde ovenschaal. Rol een deksel van het bladerdeeg, plak goed vast met water en ei, knip hier en daar in en versier met de deegrestjes. Bestrijk dun met ei. Bak 25 minuten op 175°. Direct serveren. NotitiesServeer met rijst en erwtjes |
Home > Recepten