Home > Recepten

Palmiers met ham, pesto en parmezaanse kaas

3 pakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

1½ dl pesto

50 gr rauwe ham

3 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas

bakplaat met bakpapier bekleed
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Italiaans
  • Bereidingstijd: 1u05
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Plakjes dege op elkaar leggen en uitrollen tot lap van ±18 x 18 cm.

Deeg royaal met pesto bestrijken, hierbij aan randen 1cm vrijhouden

Ham en parmezaanse kaas over pestolaag verdelen en deeg vanaf beide zijden oprollen.

Gevuld deeg in plasticfolie rollen en in koelkast ±30 min laten opstijven.

Oven voorverwarmen op 220ºC.

Deeg in ±12 stukken van ±1½cm dik snijden.

Palmiers op bakplaat leggen en in midden van oven in 12 - 15 min. krokant en lichtbruin bakken.

Palmiers op rooster laten afkoelen.