Home > Recepten

Pissaladière (Zuidfranse uientaart met ansjovis)

600 g uien

1 rode ui

1/2 zakje verse provençaalse kruidenmix (AH)

3 lepels olijfolie

4 pomodore-tomaten

1 blikje Danerolle pizzadeeg

2 blikjes ansjovisfilets

50 g zwarte olijven

1/2 lepel olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans (zuiden)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de gewone uien in dunne ringen, hak de kruiden fijn.

Verhit de olie in een hapjespan, schep uiringen en kruiden erdoor en laat met de deksel erop in 20 minuten gaarstoven, af en toe roeren.

Snij ook het rode ui in ringen. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in repen.

Vet de taartvorm in en bekleed met pizzadeeg.

Verdeel de gesmoorde uien over de bodem, dan de tomaat en rode ui. Leg de ansjovisfilets in ruitvorm erop en leg in elk ruitje een olijf. Verwarm de oven voor op 175° en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

Voor een lage taartvorm van 26 cm doorsnede.