Scholpastei |
|
100 g tarwebloem 100 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel zout 80 g zachte boter 4 eieren 2 lepels melk 400 g champignons in plakjes citroensap 1 ui boter peper zout 300 g schelvisfilet (diepvries) 250 ml creme fraiche 2 lepels dragon |
|
BereidingVet een vorm van 28 cm doorsnee in.Meng bloem, meel en zout, snij met 2 messen de boter erdoor, meng met 1 ei en melk. Kneed snel tot een soepele bal, eventueel 1-2 lepels extra melk erdor. Rol uit tot een lap van 32 cm doorsnee, voer de vorm ermee en koel. Sprenkel citroensap over de champignons. Snipper een ui en bak met de champignons in boter lichtbruin boven flink vuur. Laat uitlekken en bestrooi met peper en zout. Bestrooi de schol met zout en peper en bak aan beide kanten lichtbruin. Verdeel de uien en champignons over de bodem, leg de schol erop. Klop de crème fraîche los met 3 eieren, dragon, peper en zout en schenk erover. Zet op de één na laagste richel in de oven (200°) en bak 40-45 minuten. |
Home > Recepten