Home > Recepten

Shoarmataart

1/2 pak broodmix

50 g boter

1 ui

1 paprika

50 g boter

250 g shoarmavlees

2 teentjes knoflook

zout

1/2 theelepel kerrie

1/4 theelepel cayennepeper

1,5 dl melk

3 eieren

peper

zout

paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Jelle van Zeijl

Bereiding

Maak deeg volgens gebruiksaanwijzing (broodmix + boter + handwarm water mengen tot net-niet-plakkend deeg, afgedekt op warme plek laten rijzen).

Eventueel oven voorverwarmen (200 graden).

Vlees 5 minuten bakken. Ui en paprika in stukjes. Knoflook erbij. Ui en paprika erbij. Zout, kerrie, cayenne erbij. Deeg in vorm. Vlees/ui/paprika mengsel erin. Mix melk, eieren, peper & zout en paprikapoeder - in de vorm erbij. Bestrooi met kerriepoeder.

Bak 45 minuten in oven (200 graden).

Notities

Lekker met sla of salade

Ok, het klinkt voor sommige mensen als een vreemde combinatie, maar het is dus wel een heerlijke taart! Shoarmavlees kan je ofwel zo kopen ofwel zelf maken door wat vlees in kleine friemeltjes te snijden en een tijdje te marineren in een mengsel van shoarmakruiden en knoflook. Ik gooi er altijd wat extra specerijen bij (cayennepeper, kerrie, etc) wat eigenlijk neerkomt op de ingredienten van shoarmakruiden (eigenlijk shoarmaspecerijen). Maar ja, dat geeft je het idee dat je het toch allemaal zelf gedaan hebt :-)