Tarte Tourangelle aux rillettes |
|
200 g bloem 95 g boter 1 dooier zout 4 a 5 lepels koud water 150 g rillettes rillons eventueel peterselie tuinkruiden 4 eieren 1.5 dl melk 0.8 dl slagroom of creme fraiche zout peper nootmuskaat |
|
BereidingMaak korstdeeg van 200 g bloem, 95 g boter, 1 dooier, zout en 4-5 lepels koud water, koel 30 minuten, bekleed een vorm met een doorsnee van ±24 cm en bak blind in een voorverwarmde oven (190°), laat afkoelen.Verspreid 150 g rillettes op de bodem, doe er eventueel rillons bij, bestrooi met peterselie en tuinkruiden. Meng 4 eieren met 1½ dl melk, 0,8 dl slagroom of crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat en giet erover. Bak 30-35 minuten op 175° tot de vulling gestold en goudbruin is, warm of op kamertemperatuur serveren. |
Home > Recepten