Home > Recepten

Tarte Tourangelle aux rillettes

200 g bloem

95 g boter

1 dooier

zout

4 a 5 lepels koud water

150 g rillettes

rillons eventueel

peterselie

tuinkruiden

4 eieren

1.5 dl melk

0.8 dl slagroom of creme fraiche

zout

peper

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans

Bereiding

Maak korstdeeg van 200 g bloem, 95 g boter, 1 dooier, zout en 4-5 lepels koud water, koel 30 minuten, bekleed een vorm met een doorsnee van ±24 cm en bak blind in een voorverwarmde oven (190°), laat afkoelen.

Verspreid 150 g rillettes op de bodem, doe er eventueel rillons bij, bestrooi met peterselie en tuinkruiden.

Meng 4 eieren met 1½ dl melk, 0,8 dl slagroom of crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat en giet erover.

Bak 30-35 minuten op 175° tot de vulling gestold en goudbruin is, warm of op kamertemperatuur serveren.