Tian de tomates et ses olives (tomaat-olijftaartje |
|
6 rijpe pomodori 1 sjalotje 1 teen knoflook 50 g zongedroogde tomaten op olie 1 theelepel tijm zout peper 150 g zwarte olijven met kruiden 1 lepel basilicum 4 lepels creme fraiche 1 lepel olijfolie 2 a 3 lepels kervelblaadjes |
|
BereidingOntvel de tomaten, verwijder vocht en zaadjes en snij in kleine stukjes. Snipper sjalot en knoflook.Snij de gedroogde tomaat in piepkleine stukjes en fruit ze met aanhangend olie in de koekenpan, samen met knoflook, sjalot en tijm. Neem van het vuur en roer de pomodori erdoor. Breng op smaak met zout, peper en iets suiker en laat tot gebruik afgedekt boven een kom in een zeef uitlekken het vocht wordt gebruikt voor de dressing). Ontpit de olijven en hak ze grof. Meng de basilicum met de tomaten en klop de crème fraîche los. Zet een rond uitsteekvormpje (7 cm doorsnee) op een plat bord, doe ¼ van de tomaten erin, strijk glad en dek af met 1 lepel crème fraîche. Maak zo nog 3 taartjes. Klop de olie door het uitgelekte vocht en druppel rondom de taartjes. Strooi de kervel erover en serveer met een warm (maïs)broodje. NotitiesLekker met een warm (maïs)broodje |
Home > Recepten