Home > Recepten

Tonijn-kaastaart

350 g bleekselderij

1 ui

1 teen knoflook

olie

450 g tonijn uit blik

75 g geraspte kaas

1 zure appel

50 g gehakte walnoten

2 eieren

3 lepels melk

1 bekertje zure room

1 tomaat
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Libelle

Bereiding

Doe in een kom de taartmix, boter en ½ dl water. Kneed snel een soepel deeg en zet 15 minuten koel weg.

Vet een springvorm van 22 cm in, rol 2/3 van het deeg tot een ronde lap zo groot als de vorm en bekleed de vorm ermee. Rol de rest uit tot een rechte lap, snij banen van 4 cm en bedek de wanden ermee. Hier en daar met een vork inprikken.

Snij de bleekselderij in boogjes, snipper ui en knoflook. Fruit dit 5 minuten in wat olie. Lek de tonijn uit en verwijder velletjes en graten. Schep met de geraspte kaas bij de bleekselderij.

Snipper de appel grof en schep erbij met de walnoten. Schep in de vorm.

Klop de eieren, melk en zure room schuimig en schenk erbij. Snij de tomaat in plakjes en schik langs de rand. Zet net onder het midden in een oven van 200° en bak 35-40 minuten.