Home > Recepten

Tonijnquiche met kappertjes

6 plakjes bladerdeeg

2 blikjes tonijn naturel

1 zakje verse peterselie (AH)

peper

2 grote eieren

6 ansjovisfilets uit blik

2 dl crème fraîche

50 g geraspte jong belegen kaas

1/2 lepel boter om in te vetten

1/2 lepel bloem om te bestuiven

2 lepels kappertjes

gedroogde peulvruchten om blind te bakken
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Giet de tonijn af en verdeel in stukjes. Knip de peterselie fijn en verdeel ¾ deel door de tonijn. Breng goed op smaak met peper. Klop de eieren los in een kom. Maak de ansjovisfilets fijn met een vorm, roer ansjovis, crème fraîche en de helft van de kaas door de eieren. Breng op smaak met peper.

Vet de vorm in. Bestuif de aanrecht met bloem. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnee, bekleed bodem en zijkanten van de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek het deeg af met bakpapier en doe de blindvulling erin, bak 25 minuten. Verwijder blindvulling en bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten. Laat de bodem iets afkoelen.

Verdeel tonijn over de bodem. Strooi de kappertjes erover. Schenk het crème fraîchemengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in 25-30 minuten licht goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie.

Notities

Lekker met tomatensalade

Benodigdheden

Gebruik een springvorm van 26 cm doorsnede en een blindbakvulling of gedroogde peulvruchten