Tourte de potiron Picarde (hartige pompoentaart) |
|
250 g boter 175 g bloem 80 g cakemeel 5 g zout 1 theelepel citroensap 125 ml ijskoud water 125 dl water 1 pompoen 30 uitjes zout peper nootmuskaat 125 g boter ei |
|
BereidingMaak bladerdeeg van 250 g boter, 175 g bloem, 80 g cakemeel, 5 g zout, 1 theel. citroensap en 1,25 dl ijskoud water.Kook 1,25 dl water met 1 pompoen in blokjes, 30 uitjes, zout, peper en nootmuskaat, laat uitlekken en doe er 125 g boter bij. Rol de helft van het deeg 3 mm dik uit, snij er een cirkel uit die 5 cm groter is dan de vorm, hang de plak over de deegroller en leg voorzichtig in de vorm. Doe het mengsel erin. Rol weer een deeglap en maak een cirkel die 2 ½ cm groter is dan de taartvorm, sluit de vorm af en maak decoratieve plooiranden. Zet 15-20 minuten in de koelkast, bestrijk met ei, maak wat gaatjes in de deksel en zet eerst 20 minuten op 220°, dan 15 minuten op 175°. Heet of lauw serveren. |
Home > Recepten