Home > Recepten

Tourte de potiron Picarde (hartige pompoentaart)

250 g boter

175 g bloem

80 g cakemeel

5 g zout

1 theelepel citroensap

125 ml ijskoud water

125 dl water

1 pompoen

30 uitjes

zout

peper

nootmuskaat

125 g boter

ei
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans (Picardië)

Bereiding

Maak bladerdeeg van 250 g boter, 175 g bloem, 80 g cakemeel, 5 g zout, 1 theel. citroensap en 1,25 dl ijskoud water.

Kook 1,25 dl water met 1 pompoen in blokjes, 30 uitjes, zout, peper en nootmuskaat, laat uitlekken en doe er 125 g boter bij.

Rol de helft van het deeg 3 mm dik uit, snij er een cirkel uit die 5 cm groter is dan de vorm, hang de plak over de deegroller en leg voorzichtig in de vorm. Doe het mengsel erin.

Rol weer een deeglap en maak een cirkel die 2 ½ cm groter is dan de taartvorm, sluit de vorm af en maak decoratieve plooiranden. Zet 15-20 minuten in de koelkast, bestrijk met ei, maak wat gaatjes in de deksel en zet eerst 20 minuten op 220°, dan 15 minuten op 175°.

Heet of lauw serveren.