Pasteitjes, vegetarische Engelse |
|
400 g witbroodmix 175 ml melk 1,5 theelepel zout 1 ei 40 g boter 200 g aardappels 1 dikke prei 2 lepels maïsolie 1/2 courgette 2 lepels peterselie 2 lepels munt 175 g verse geitenkaas zout peper 1 dooier NIET-VEGETARISCHE VARIATIE: courgette vervangen door hamblokjes. |
|
BereidingMix een deeg van de broodmix, melk, zout, boter en ei en laat afgedekt 45 minuten rijzen.Snij de aardappel in blokjes, kook 7 minuten voor en laat uitlekken. Snij de prei in ringen en fruit zachtjes in de olie. Snij de courgette in blokjes en doe met de aardappel bij de prei. Bak zachtjes 10 minuten. Roer de peterselie en munt erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en brokkel de kaas erbij. Verdeel het deeg in 4 porties, vorm er bollen van en rol er ronde lappen van van 20 cm doorsnee. Verdeel de vulling over het midden. Bestrijk de rand met eigeel en neem de flapjes boven samen en druk in golfpatroon dicht met duim en wijsvinger. Klop de dooier met een lepel melk en bestrijk het deeg ermee. Bak 25 minuten op 200°. NotitiesLekker met salade en frites |
Home > Recepten