Vistaart |
|
10 plakjes bladerdeeg 500 g schelvisfilet of kabeljauwfilet 150 g gerookte zalmsnippers 200 g gare aardappels 2 eieren 2 lepels peterselie 2 fijngesneden bosuitjes 2 theelepels geraspte mierikswortel zout peper In plaats van zalm kan ook 100 g Hollandse garnalen worden genomen. In plaats van mierikswortel (uit een potje) kan ook kappertjes of mosterd worden gebruikt. |
|
BereidingPureer de filets, voeg zalm, aardappels, 1½ ei, peterselie, bosui, mierikswortel, zout en peper toe. Garnalen niet fijnmalen maar erdoorheen scheppen.Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 26 cm doorsnee. Rol de andere vijf uit tot een cirkel van 28 cm. Leg de eerste cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, schep het mengsel erop, bestrijk de rand van het deeg met water en plak de rand van de deksel erop. Maak van restjes deeg decoratieve figuurtjes. Bestrijk de deksel met de rest van de eieren en bak op 200° in 25 minuten gaar. NotitiesLekker met bospeen, meiknolletjes of salade |
Home > Recepten