Zuurkooltaart 2 |
|
250 g bloem voor het deeg 1 theelepel zout voor het deeg 125 g boter voor het deeg water voor het deeg azijn voor het deeg 1 dooier voor het deeg 500 g zuurkool 250 g spekjes 125 g boursin 100 g tropical mix = nootjes met vruchtjes |
|
BereidingMaak het deeg: meng de boter, zout en bloem door elkaar zodat een luchtig mengsel ontstaat. Voeg een beetje water met azijn toe, en roer met een houten lepel. Voeg telkens een beetje meer tot totdat het deeg begint te plakken. Kneed het dan tot een soepel deeg en laat het een half uur in de koelkast staan.Rol het deeg uit. Zorg dat je voldoende deeg hebt om de taart te sluiten. Doe het deeg in een beboterde vorm en bestijk de binnenkant met eidooier, zodat het goed droog blijft bij het bakken. De vulling: kook de zuurkool eventjes en giet hem af. Bak de spekjes uit. Meng zuurkool, spekjes, boursin en tropical mix door elkaar. Doe het mengsel in het deeg. Sluit de taart. Drie kwartier in de oven bij 200 graden & klaar. NotitiesAfgelopen vrijdag heb ik dit recept voor zuurkooltaart bedacht en gemaakt.Winters & smakelijk, niet duur maar ook niet snel. |
Home > Recepten