Home > Recepten

Bami goreng 3

250 g fijne mie

250 g magere varkenslappen

50 g taugé

1 prei

4 sjalotten

1 ui

2 tenen knoflook

3 eetlepels plantaardige olie

3 eetlepels ketjap

2 theelepels ketoembar

1 theelepel djinten

peper

zout

150 g ham

0,5 bosje peterselie

4 eieren
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Laat de mie in enkele minuten in kokend water met zout gaar worden. Spoel af onder koud water, laat uitlekken en houd de mie warm.

Snijd het varkensvlees in dunne reepjes. Dompel de taugé even in koud water en verwijder de groene vliesjes. Laat uitlekken.

Was de prei en pel de sjalotten en snijd ze fijn. Hak de knoflook en ui fijn.

Verhit de olie in een wadjan of wijde pan en fruit hierin ui, knoflook, prei en sjalot ca. 2 minuten.

Voeg het vlees toe en roerbak het gedurende 3 minuten op groot vuur. Breng het geheel op smaak met ketjap, ketoembar, djinten, peper en zout.

Snijd de ham in dunne reepjes en snipper de peterselie fijn.

Schep de mie voorzichtig door het vleesmengsel en laat het op laag vuur in circa 5 minuten warm worden.

Voeg de taugé vlak voor het opdienen toe.

Leg de bami goreng in een voorverwarmde schaal en garneer met ham en peterselie.

Bak vier spiegeleieren en leg deze boven op de bami.

Serveer direct.