Home > Recepten

Bami goreng 4

stukjes varkensvlees

djahe

knoflook

sjalot

zout

ketjap

vijfkruidenpoeder

moe

olie

kool

wortel

spinazie of bajem

taugeh

Chin.paddestoelen/shiitake/champignon/oesterzwam

voorjaarsuitjes of prei

bieslook of knoflookloof

selderij

lombok rawit

geconcentreerde bouillon

reepjes omelet

garnalen/krab/kreeft

zout

peper

ketjap

sesamolie

fruitjes
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Indisch

Bereiding

Marineer stukjes varkensvlees met djahé, knoflook, sjalot, zout, ketjap en vijfkruidenpoeder.

Week mie in heet water, spoel met koud water af, eventueel wat olie erbij tegen het kleven, uit laten lekken.

Braad het vlees aan, voeg toe: groente (kool, wortel) in reepjes, spinazie of bayem, taugeh, Chinese paddestoelen/shii-take/champignons/oesterzwam, voorjaarsuitjes of prei, bieslook of knoflookloof, selderijblad en lombok rawit.

Even doorbakken, eventueel blussen met wat geconcentreerde bouillon.

Mie erbij.

Op het laatst reepjes omelet, garnalen, krab of kreeft erbij.

Afmaken met zout, peper, ketjap en sesamolie en bestrooien met fruitjes.