Bami goreng 4 |
|
stukjes varkensvlees djahe knoflook sjalot zout ketjap vijfkruidenpoeder moe olie kool wortel spinazie of bajem taugeh Chin.paddestoelen/shiitake/champignon/oesterzwam voorjaarsuitjes of prei bieslook of knoflookloof selderij lombok rawit geconcentreerde bouillon reepjes omelet garnalen/krab/kreeft zout peper ketjap sesamolie fruitjes |
|
BereidingMarineer stukjes varkensvlees met djahé, knoflook, sjalot, zout, ketjap en vijfkruidenpoeder.Week mie in heet water, spoel met koud water af, eventueel wat olie erbij tegen het kleven, uit laten lekken. Braad het vlees aan, voeg toe: groente (kool, wortel) in reepjes, spinazie of bayem, taugeh, Chinese paddestoelen/shii-take/champignons/oesterzwam, voorjaarsuitjes of prei, bieslook of knoflookloof, selderijblad en lombok rawit. Even doorbakken, eventueel blussen met wat geconcentreerde bouillon. Mie erbij. Op het laatst reepjes omelet, garnalen, krab of kreeft erbij. Afmaken met zout, peper, ketjap en sesamolie en bestrooien met fruitjes. |
Home > Recepten