Home > Recepten

Captain's dinner

8 spare-ribs

8 lepels ketjap marinademix (Conimex)

2 uien

2 dunne preien

200 g ontbijtspek in plakjes

1 pot Hak veldertjes (450 g)

1 pak saucisse champignon en ui (Unox)

50 g boter

zoetzure zilveruitjes

piccalilly

zoetzure komkommer

mosterd

1 stokbrood

1 potje Singapore saus (Conimex)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Vleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Marineer de spareribs 30 minuten in de marinadesaus.

Snij de ui en prei in dunne ringen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spareribs met een lekbak eronder in 20 minuten goudbruin.

Bak in een koekenpan het ontbijtspek in 7 minuten knapperig uit. Doe in een schaaltje.

Bak in hetzelfde vet de uiringen in 2 minuten goudbruin en schep in een ander schaaltje.

Verwarm de veldertjes en giet ze af.

Verwarm de saucisses.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei ca.2 minuten. Schep de veldertjes erdoor en doe in een schaal.

Serveer de veldertjes met de spareribs, saucisses, stokbrood, zilveruitjes, komkommer, piccalilly, mosterd en de verwarmde Singaporesaus.