Home > Recepten

Carne asada, sopa de arroz, colache (Mexico)

1 limoen

2 a 3 teentjes knoflook

4 biefstukken a 175 g

zout

peper

olie

1 pot Salsa de la Casa

250 g langkorrelrijst

2 uien

1 vleestomaat

4 worteltjes

100 g doperwten

5 dl runderfond

1 courgette

1 groene paprika

1 blik maïs supermaïs

koriander
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rundvleesgerechten; Rijstgerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de limoen uit, pers de knoflook uit en roer de helft ervan door het sap met wat zout en peper. Bestrijk de biefstukken hiermee en laat ze een half uur marineren.

Was de rijst, laat hem uitlekken en bak hem in olie glazig. Voeg een gesnipperd uitje met de helft van het restje knoflook toe en bak dit kort.

Ontvel de tomaat en snijd hem in blokjes, schrap de worteltjes, snijd ze in plakjes en voeg die met de tomaat en de fond aan de rijst toe.

Laat de rijst in 20 minuten gaar worden en zet de pan na 10 minuten op een vlamverdeler.

Serveer met een kort in wat olie gestoofd mengsel van een gesnipperde ui, restje knoflook, reepjes courgette, reepjes paprika en maïskorrels uit blik.

Bestrooi met koriandergroen.

Rooster de gemarineerde biefstukjes onder de grill of op de barbecue aan beide kanten 3 minuten en serveer ze met Salsa de la Casa.