Chicken or Squid Lu'au (kip of pijlinktvis) |
|
1 kg kipkarbonades in plaats van de pijlinktvis 1 kg pijlinktvis gaar in plaats van de kip 500 ml water 1 kg taroblad of wilde spinazie 500 ml kokosmelk |
|
BereidingVerhit een diepe koekenpan en doe de kip, 250 ml water en een theelepel zout erin (de inktvis moet al gaar zijn). Sudder de kip tot die gaar is. Laat afkoelen en snijd het vlees klein.Was de taro en snij taaie stengels en nerven eraf. Doe met 250 ml water en 1 theelepel zout in een grote pan en sudder 1 uur tot het gaar is. Laat het blad uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg kip/inktvis en kokosmelk toe en verwarm tot het kookpunt. NotitiesEen lu'au is een traditioneel feest op Hawaii. Het middelpunt is een in een ondergrondse oven geroosterd varken. Lu'au is ook de naam van een gerecht met kip of pijlinktvis. |
Home > Recepten