Couscous 2 |
|
1.5 l water 1 lamspootje 4 kippenpoten knoflook 2 blaadjes laurier 2 takjes selderij 200 g worteltjes 2 preien 250 g sperziebonen 4 tomaten oregano 1 schijfje citroen 2 courgettes 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel djinten 1 theelepel djahe zout 1 blik kekererwten 250 g couscous 3 rode paprika's 4 tomaten 5 lepels olijfolie knoflook cayennepeper 1 theelepel scherp paprikapoeder |
|
BereidingTrek in 1½ uur een bouillon van 1½ l water, een lamspootje, 4 kippenpoten, knoflook, 2 blaadjes laurier, 2 takjes selderij, 200 g worteltjes en 2 preien.Voeg na die tijd toe 250 g sperziebonen, 4 tomaten, oregano, schijfje citroen, 2 courgettes in blokjes, 1 theel. chilipoeder, 1 theel. komijn, 1 theel. djahé, zout en een blik kekererwten (garbanzos/chickpeas) Spoel 250 g couscous in een vergiet en laat die boven de ragoût in ½ uur gaarstoven. Fruit 3 rode paprika's en 4 tomaten in 5 lepels olijfolie, doe er enkele lepels bouillon, knoflook, cayennepeper en 1 theel. scherp paprikapoeder bij. Sudder ½ uur en wrijf door een zeef tot saus. Doe vlees en groente op een schaal, serveer de saus en couscous apart. |
Home > Recepten