Home > Recepten

Couscous 2

1.5 l water

1 lamspootje

4 kippenpoten

knoflook

2 blaadjes laurier

2 takjes selderij

200 g worteltjes

2 preien

250 g sperziebonen

4 tomaten

oregano

1 schijfje citroen

2 courgettes

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel djinten

1 theelepel djahe

zout

1 blik kekererwten

250 g couscous

3 rode paprika's

4 tomaten

5 lepels olijfolie

knoflook

cayennepeper

1 theelepel scherp paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Marokkaans

Bereiding

Trek in 1½ uur een bouillon van 1½ l water, een lamspootje, 4 kippenpoten, knoflook, 2 blaadjes laurier, 2 takjes selderij, 200 g worteltjes en 2 preien.

Voeg na die tijd toe 250 g sperziebonen, 4 tomaten, oregano, schijfje citroen, 2 courgettes in blokjes, 1 theel. chilipoeder, 1 theel. komijn, 1 theel. djahé, zout en een blik kekererwten (garbanzos/chickpeas)

Spoel 250 g couscous in een vergiet en laat die boven de ragoût in ½ uur gaarstoven.

Fruit 3 rode paprika's en 4 tomaten in 5 lepels olijfolie, doe er enkele lepels bouillon, knoflook, cayennepeper en 1 theel. scherp paprikapoeder bij. Sudder ½ uur en wrijf door een zeef tot saus.

Doe vlees en groente op een schaal, serveer de saus en couscous apart.