Mihoen met scampi, roergebakken |
|
125 g mihoen 2 lepels bonenpasta 2 gehakte sjalotten 1 geweekte grote gedroogde chilipeper 2 lepels soja-olie 1 teen knoflook 125 g scampi 2 lepels vissaus 2 lepels gula djawa 2 lepels limoensap 3 eieren 20 g taugeh 1 lepels grofgehakte geroosterde pinda's Thaise hot sauce of chili-olie lichte sojasaus |
|
BereidingBereid de noedels volgens de verpakking.Maak in de keukenmachine een glasse massa van de bonenpasta, sjalotten en chilipeper. Verhit de olie en roerbak de massa met de knoflook 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. Doe het vuur hoger, doe de scampi erbij en bak 2 minuten mee. Schep vissaus, gula djawa en limoensap erdoor en de mihoen. Klop de eieren. Schuif de inhoud van de wok even opzij en giet het ei in de open ruimte, laat even stollen en schep dan de hele massa door het nog enisgzins zachte ei. Taugeh en pinda's toevoegen. Serveren met hot sauce en lichte sojasaus erbij. |
Home > Recepten