Home > Recepten

Brood met gegrillde maïskolven, gevuld

2 stokbroden

100 g boter voor de hamkaasvulling

1/2 theelepel zout voor de hamkaasvulling

200 g kaas in plakken voor hamkaasvulling

100 g gekookte ham voor hamkaasvulling

3 lepels mosterd voor hamkaasvulling

1 plak bacon 200 g voor de creme

200 g verse kruidenkaas met knoflook voor creme

2 lepels groene peperkorrels voor creme

2 teentjes knoflook voor creme

6 verse maïskolven met blad

100 g zachte boter voor de maïs

80 g geraspte kaas voor maïs

1 flesje tomatenketchup voor saus

1 theelepel suiker voor saus

1 theelepel mosterd voor saus

6 lepels olijfolie voor saus

sap van 1/2 citroen voor saus

1 theelepel groene peperkorrels voor saus

zout voor de saus

peper voor de saus
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het stokbrood in, alsof het in stukken gesneden wordt.

Zout voor de eerste vulling de boter en besmeer de ingesneden kanten hiermee.

Steek in iedere insnede een plakje kaas en een plakje ham en strijk de mosterd hierover uit.

Snijd voor de tweede vulling de bacon in blokjes en roer die samen met de peperkorrels en de gehakte knoflook door de kruidenkaas.

Bestrijk de ingesneden kanten hiermee.

Leg de stokbroden, gewikkeld in aluminiumfolie, 20 minuten op de barbecue.

Maak de bladeren van de maïskolven voorzichtig los, verwijder de 'haren', smeer de maïs met boter in en bestrooi met de geraspte kaas.

Vouw de bladeren dan weer om de maïskolven.

Wikkel de kolven in aluminiumfolie en rooster ze 15-20 minuten op de barbecue.

Keer ze van tijd tot tijd.

Breng voor de barbecuesaus de tomatenketchup op smaak met de suiker, de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de groene peper, zout en peper.

Serveer de gevulde stokbroden met de maïskolven en de barbecuesaus.