Home > Recepten

Guay Tiaw Paad Siew (gebakken mie)

500 g dikke mie

200 g varkensvlees in dunne stukjes

15 teentjes knodlook

2 eieren

750 g taugeh

2 tomaten

3 CHinese broccoliplanten

2 lepels donkere sojasaus

3 lepels suiker

3 lepels vissaus

2 lepels azijn

1/2 theelepel peper

50 ml olie
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneus de knoflook en hak ze in kleine stukjes.

snijd de tomaten en de Chinese broccoli in stukken.

Verwarm de olie in een wadjan en bak de knoflook tot ze goudbruin en knapperig is.

Doe de stukjes varkensvlees erbij en bak die al roerend tot ze gaar zijn.

Doe de eieren, de tomaten, de dikke mie, de sojasaus, de suiker, de vissaus en de azijn ook in de pan en bak alles al roerend 3-4 minuten.

Roer er vervolgens de gesneden kool en de taugé door en bak nog 1-2 minuten goed door.

Breng de bami op smaak met de versgemalen zwarte peper.