Home > Recepten

Guay Tiaw Paad Thai (gebakken mie op z'n Thais)

325 g platte mie

175 g garnalen

125 g geroosterd varkensvlees

50 g taugeh

2 rode pepers

2 sjalotten

50 ml vissaus

25 g suiker

25 g asemwater

1 theelepel limesap

50 ml olie

25 ml lichte sojasaus

peper

gehakte rode peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais kookboek

Bereiding

Breek de mie in stukken van ± 6 cm lang en laat ze in warm water weken.

Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden.

Hak het varkensvlees in stukken en maak de taugé schoon.

Doe de pepers, de sjalotten, de vissaus en de suiker in een vijzel en stamp alles fijn.

Doe er dan het tamarindewater en het limesap bij en vermeng alles goed.

Ga door met stampen tot een gladde massa ontstaat.

Maak de olie in een wadjan zeer heet, doe het kruidenmengsel erbij en bak het al roerend tot het een welriekende geur afgeeft.

Doe de garnalen erbij en roer die om tot ze aan alle kanten met het kruidenmengsel zijn bedekt.

Doe de mie erbij, breng die op smaak met de sojasaus en de versgemalen zwarte peper en doe er zo nodig een beetje water bij.

Bak de mie al roerend 2-3 minuten, doe dan het varkensvlees en de taugé erbij en meng alles goed door elkaar.

Laat de mie nog 2 minuten bakken en doe ze dan op een schaal.

Garneer met de gehakte verse rode peper.