Guay Tiaw Paad Thai (gebakken mie op z'n Thais) |
|
325 g platte mie 175 g garnalen 125 g geroosterd varkensvlees 50 g taugeh 2 rode pepers 2 sjalotten 50 ml vissaus 25 g suiker 25 g asemwater 1 theelepel limesap 50 ml olie 25 ml lichte sojasaus peper gehakte rode peper |
|
BereidingBreek de mie in stukken van ± 6 cm lang en laat ze in warm water weken.Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Hak het varkensvlees in stukken en maak de taugé schoon. Doe de pepers, de sjalotten, de vissaus en de suiker in een vijzel en stamp alles fijn. Doe er dan het tamarindewater en het limesap bij en vermeng alles goed. Ga door met stampen tot een gladde massa ontstaat. Maak de olie in een wadjan zeer heet, doe het kruidenmengsel erbij en bak het al roerend tot het een welriekende geur afgeeft. Doe de garnalen erbij en roer die om tot ze aan alle kanten met het kruidenmengsel zijn bedekt. Doe de mie erbij, breng die op smaak met de sojasaus en de versgemalen zwarte peper en doe er zo nodig een beetje water bij. Bak de mie al roerend 2-3 minuten, doe dan het varkensvlees en de taugé erbij en meng alles goed door elkaar. Laat de mie nog 2 minuten bakken en doe ze dan op een schaal. Garneer met de gehakte verse rode peper. |
Home > Recepten