Home > Recepten

Herie-herie 1 (Surinaams-Creools)

500 g bakkeljauw

2 gele bakbananen

2 groene bakbananen

2 cassaves

2 zoete aardappels (swietie petata)

zout

4 eieren

125 g boter

1 gesnipperd ui

4 tomaten

2 teentjes knoflook

1 verse peper



Kan ook met gestoofde of gestoomde verse vis. Een eenvoudige versie is met alleen cassave en banaan, eventueel alleen banaan.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Ontzout de bakkeljauw door hem geruime tijd in water te weken.

Schil de bananen (vooral de groenen gaan lastig!). Schil de cassave, het bruin en roze moet eraf, zodat er een witte wortel overblijft.

Schrap de zoete aardappels. Ze verkleuren snel maar dat is niet erg.

Was deze vruchten en zet in een pan net onder water. Beetje zout erbij en laat ze gaarkoken. De rijpe banaan en cassave duurt ca.15 minuten, de rest 30-40 minuten.

Kook bakkeljauw en eieren in één pan, de eieren moeten hard zijn, de bakkeljauw is in 25 minuten gaar.

Fruit ui, tomaten (niet alle), knoflook en peper in de boter. Bak de bakkeljauw even mee.

Verdeel de vruchten over de borden. Doe er de saus met de bakkeljauw bij, ei en tomaat in plakjes. Serveer met komkommersla.