Home > Recepten

Hollandse rijsttafel met mediterraan accent

1 blik kapucijners (840 g)

1 blik kekererwten (400 g)

125 g hamblokjes

1 lepel olijfolie of 2 lepels kruidenboter

1.5 lepel groene pesto

zout

peper

3 rode uien

1 theelepel rozemarijn

zout

peper

5 lepels bloem

3 lepels olijfolie

4 zongedroogde tomaten

1/2 gele paprika

350 g shoarmavlees

1 potje piccalilly (370 g)

3 lepels geknipte koriander of peterselie

1 takje koriander

1 kg goudrenetten

1 scheut citroensap

honing

kaneel

1 pond geschilde krieltjes

2 lepels boter

1 lepel olijfolie

1 theelepel komijnzaad of djinten

zout

peper

salami

appelkappertjes uit het zuur

gemarineerde teentjes knoflook

geroosterde pijnboompitjes

olijven in plakjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

BESTAAT UIT:

- Kapucijners met kekererwten: meng een blik (840 g) kapucijners met een blik (400 g) kekererwten

Hamblokjes met pesto: bak 125 g hamblokjes bruin in 1 lepel olijfolie of 2 lepels kruidenboter, meng met 1½ lepel groene pesto, breng op smaak met zout en peper en warm door.

- Gebakken rode uiringen: Snij 3 rode uien in dikke plakken en haal de ringetjes uit elkaar. Wrijf 1 theel. rozemarijn met iets zout en peper, meng met 5 lepels bloem en haal de uiringen erdoor. Bak knapperig in 3 lepels hete olijfolie.

- Shoarma met zongedroogde tomaat: snij van 4 zongedroogde tomaten op olie dunne reepjes. Snij ½ gele paprika in reepjes. Bak in 2 lepels van de olie van de tomaten 350 g shoarmavlees gedurende 3 minuten, roer tomaat en paprika erdoor en roerbak tot het vlees gaar is.

- Piccalilly met verse koriander: meng een potje (370 g) piccalilly met 3 lepels versgeknipte koriander, doe in een schaaltje en garneer met een takje koriander. Als er geen koriander is, kan er peterselie worden gebruikt.

- Appelmoes met kaneel en honing: schil 1 kg goudrenetten, snij in parten en verwijder het klokhuis. Kook in een laagje water met een scheut citroensap in 12 minuten tot een compôte. Zoet naar smaak met honing en breng op smaak met kaneel. Warm of koud serveren.

Gebakken aardappeltjes met komijn: halveer een pond geschilde krieltjes. Verhit 2 lepels boter en 1 lepel olijfolie, bak er 1 theel. komijnzaad of komijn in, voeg de krieltjes toe en bak gaar en bruin. Op smaak brengen met zout en peper.





Verder erbij serveren: blokjes salami, appelkappertjes uit het zuur, gemarineerde teentjes knoflook, geroosterde pijnboompitjes, olijven in plakjes.