Hollandse rijsttafel met mediterraan accent |
|
1 blik kapucijners (840 g) 1 blik kekererwten (400 g) 125 g hamblokjes 1 lepel olijfolie of 2 lepels kruidenboter 1.5 lepel groene pesto zout peper 3 rode uien 1 theelepel rozemarijn zout peper 5 lepels bloem 3 lepels olijfolie 4 zongedroogde tomaten 1/2 gele paprika 350 g shoarmavlees 1 potje piccalilly (370 g) 3 lepels geknipte koriander of peterselie 1 takje koriander 1 kg goudrenetten 1 scheut citroensap honing kaneel 1 pond geschilde krieltjes 2 lepels boter 1 lepel olijfolie 1 theelepel komijnzaad of djinten zout peper salami appelkappertjes uit het zuur gemarineerde teentjes knoflook geroosterde pijnboompitjes olijven in plakjes |
|
BereidingBESTAAT UIT:- Kapucijners met kekererwten: meng een blik (840 g) kapucijners met een blik (400 g) kekererwten Hamblokjes met pesto: bak 125 g hamblokjes bruin in 1 lepel olijfolie of 2 lepels kruidenboter, meng met 1½ lepel groene pesto, breng op smaak met zout en peper en warm door. - Gebakken rode uiringen: Snij 3 rode uien in dikke plakken en haal de ringetjes uit elkaar. Wrijf 1 theel. rozemarijn met iets zout en peper, meng met 5 lepels bloem en haal de uiringen erdoor. Bak knapperig in 3 lepels hete olijfolie. - Shoarma met zongedroogde tomaat: snij van 4 zongedroogde tomaten op olie dunne reepjes. Snij ½ gele paprika in reepjes. Bak in 2 lepels van de olie van de tomaten 350 g shoarmavlees gedurende 3 minuten, roer tomaat en paprika erdoor en roerbak tot het vlees gaar is. - Piccalilly met verse koriander: meng een potje (370 g) piccalilly met 3 lepels versgeknipte koriander, doe in een schaaltje en garneer met een takje koriander. Als er geen koriander is, kan er peterselie worden gebruikt. - Appelmoes met kaneel en honing: schil 1 kg goudrenetten, snij in parten en verwijder het klokhuis. Kook in een laagje water met een scheut citroensap in 12 minuten tot een compôte. Zoet naar smaak met honing en breng op smaak met kaneel. Warm of koud serveren. Gebakken aardappeltjes met komijn: halveer een pond geschilde krieltjes. Verhit 2 lepels boter en 1 lepel olijfolie, bak er 1 theel. komijnzaad of komijn in, voeg de krieltjes toe en bak gaar en bruin. Op smaak brengen met zout en peper. Verder erbij serveren: blokjes salami, appelkappertjes uit het zuur, gemarineerde teentjes knoflook, geroosterde pijnboompitjes, olijven in plakjes. |
Home > Recepten