Kaasfondue, Italiaanse 3 uit de magnetron |
|
350 g geraspte Leerdammer 350 g geraspte belegen Goudse 50 g Gorgonzola 5 dl droge witte wijn 1 a 2 teentjes knoflook 4 fijngesneden bosuitjes 1 theelepel Italiaanse kruiden 2 lepels maïzena 2 lepels kirsch peper nootmuskaat |
|
BereidingIn glazen schaal: wijn, knoflook, bosuitjes en kruiden.Half uurtje op kamertemperatuur laten staan. Aan de kook brengen zonder deksel. Kaas erdoor roeren en laten smelten. 100% ca. 5 min. Tussendoor 2x goed doorroeren. In kopjes maizena en kirsch tot glad papje roeren. Als alle kaas goed is opgelost maizenapapje erdoor roeren. Nog ca 1 min verwarmen tot een mooie lichtgebonden kaasfondue is ontstaan. NotitiesLekker met stokbrood, fruitsalade, krieltjes, champignons |
Home > Recepten