Home > Recepten

Kaasfondue, Italiaanse 3 uit de magnetron

350 g geraspte Leerdammer

350 g geraspte belegen Goudse

50 g Gorgonzola

5 dl droge witte wijn

1 a 2 teentjes knoflook

4 fijngesneden bosuitjes

1 theelepel Italiaanse kruiden

2 lepels maïzena

2 lepels kirsch

peper

nootmuskaat
  • Omschrijving recept: Fondue; Kaasgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Smulweb

Bereiding

In glazen schaal: wijn, knoflook, bosuitjes en kruiden.

Half uurtje op kamertemperatuur laten staan.

Aan de kook brengen zonder deksel. Kaas erdoor roeren en laten smelten. 100% ca. 5 min. Tussendoor 2x goed doorroeren.

In kopjes maizena en kirsch tot glad papje roeren. Als alle kaas goed is opgelost maizenapapje erdoor roeren. Nog ca 1 min verwarmen tot een mooie lichtgebonden kaasfondue is ontstaan.

Notities

Lekker met stokbrood, fruitsalade, krieltjes, champignons