Kerrierijst 1 |
|
2 eieren 2 theelepels sesamolie 2,5 theelepel zout 225 g kipfilet 2 lepels pinda-olie 2 lepels grofgehakte knoflook 1 gehakt ui 1 lepel gehakte gemberwortel 1/2 theelepel peper 375 g gare basmatirijst of Thaise rijst 1 rode paprika 100 g maïs 1 theelepel chili-olie 1 lepel madras kerriepoeder 3 gehakte lente-uitjes In plaats van madras-kerriepoeder kan ook 0.5-0.75 lepel madras-kerriepasta worden gebruikt. |
|
BereidingKlop de eieren met de sesamolie en 1/2 theelepel zout.Snijd de kip in kleine blokjes. Breng de wok goed op temperatuur en doe de olie erin. Verhit de olie tot deze licht begint te roken. Doe dan de knoflook, de ui, de gember, 2 theelepels zout en de peper in de wok en roerbak dit 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak deze ± 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog eens 3 minuten. Voeg de paprika, de maïs, de chili-olie en de kerrie toe en roerbak nog ± 2 minuten. Voeg tenslotte het eimengsel toe en roerbak dit ± 1 minuut tot het ei helemaal is gestold. Garneer het gerecht met de lente-uitjes en serveer het meteen. NotitiesLekker met salade van komkommer en maïs |
Home > Recepten