Home > Recepten

Khao Paad Naam Prig met Goong Thod

300 g witte rijst

225 g garnalen

50 ml olie

50 ml garnalensaus

tomaat in stukjes

komkommer in schijfjes

3 teentjes knoflook voor de saus

5 kleine groene pepers voor de saus

25 g trassi voor de saus

50 ml vissaus voor de saus

50 ml limesaus voor de saus
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais kookboek

Bereiding

Stoom de rijst tot ze gaar is en houd ze warm.

Pel de garnalen en laat de staarten eraan zitten.

Verwarm de olie in een wadjan en bak de garnalen ± 3 minuten tot ze rood worden en gaan opkrullen.

Haal de garnalen uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Doe de garnalensaus in dezelfde wadjan en vermeng goed met de olie.

Doe dan de rijst erbij, roer alles goed door elkaar en bak het al roerend 2 minuten.

Doe de rijst op een schaal en garneer die met de gebakken garnalen bovenop en de stukjes tomaat en komkommer eromheen.

Voor de garnalensaus:

Hak de knoflook en de pepers in stukken en doe die samen met de trassi in een vijzel.

Stamp tot alles fijn is en meng er dan de vissaus en het limesap door.

Eventueel overgebleven saus kan worden ingevroren en op die manier lang worden bewaard.