Khao Paad Naam Prig met Goong Thod |
|
300 g witte rijst 225 g garnalen 50 ml olie 50 ml garnalensaus tomaat in stukjes komkommer in schijfjes 3 teentjes knoflook voor de saus 5 kleine groene pepers voor de saus 25 g trassi voor de saus 50 ml vissaus voor de saus 50 ml limesaus voor de saus |
|
BereidingStoom de rijst tot ze gaar is en houd ze warm.Pel de garnalen en laat de staarten eraan zitten. Verwarm de olie in een wadjan en bak de garnalen ± 3 minuten tot ze rood worden en gaan opkrullen. Haal de garnalen uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Doe de garnalensaus in dezelfde wadjan en vermeng goed met de olie. Doe dan de rijst erbij, roer alles goed door elkaar en bak het al roerend 2 minuten. Doe de rijst op een schaal en garneer die met de gebakken garnalen bovenop en de stukjes tomaat en komkommer eromheen. Voor de garnalensaus: Hak de knoflook en de pepers in stukken en doe die samen met de trassi in een vijzel. Stamp tot alles fijn is en meng er dan de vissaus en het limesap door. Eventueel overgebleven saus kan worden ingevroren en op die manier lang worden bewaard. |
Home > Recepten