Home > Recepten

Khao Paad Sapparod 2 (ananasrijst)

225 g langkorrelrijst

6 lepels gedroogde garnalen

1 grote ananas of 4 kleine

3 fijngesneden sjalotjes

4 lente-uitjes groen in ringen

5 rode pepers in reepjes

1 bosje koriander

2 lepels olie

2 teentjes knoflook in reepjes

2 lepels vissaus

2 lepels lichte sojasaus

1 lepel suiker
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais kookboek

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de garnalen in een wok in 1 eetlepel olie krokant.

Halveer de ananas in de lengte en snijd het vruchtvlees van de schil los (bewaar de schil en snijd hem in blokjes).

Vermeng de ananas, sjalotjes, lente-ui, pepers en koriander.

Bak in een wok in 2 eetlepels olie de knoflook ± 3 minuten.

Voeg de rijst toe en roerbak ± 5 minuten.

Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak ± 3 minuten.

Voeg het ananasmengsel en de garnalen toe en warm die mee.

Vul de ananashelften met het rijstmengsel.