Khao Paad Sapparod 2 (ananasrijst) |
|
225 g langkorrelrijst 6 lepels gedroogde garnalen 1 grote ananas of 4 kleine 3 fijngesneden sjalotjes 4 lente-uitjes groen in ringen 5 rode pepers in reepjes 1 bosje koriander 2 lepels olie 2 teentjes knoflook in reepjes 2 lepels vissaus 2 lepels lichte sojasaus 1 lepel suiker |
|
BereidingKook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Bak de garnalen in een wok in 1 eetlepel olie krokant. Halveer de ananas in de lengte en snijd het vruchtvlees van de schil los (bewaar de schil en snijd hem in blokjes). Vermeng de ananas, sjalotjes, lente-ui, pepers en koriander. Bak in een wok in 2 eetlepels olie de knoflook ± 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak ± 5 minuten. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak ± 3 minuten. Voeg het ananasmengsel en de garnalen toe en warm die mee. Vul de ananashelften met het rijstmengsel. |
Home > Recepten