Khao Paad 4 (Thaise gebakken rijst, eenvoudig) |
|
100 g kipfilet 3 lente-uitjes of 1 ui 2 tenen knoflook 1 theelepel gapi 3 lepels zonnebloemolie 1 lepel nam pla 1 theelepel gula djawa of rietsuiker 1 paprika 1 lepel tomatenketchup 1 lepel limoensap 350 a 400 g gare koude rijst 1 kleine komkommer 3 lepels gehakte koriander Gapi is vispasta. |
|
BereidingSnij de kip in dunne reepjes.Snipper lente-ui of ui. Pers de knoflook erboven uit. Roer de vispasta los met 1 lepel warm water. Verhit de wok 1 minuut op hoog vuur, schenk dan de olie langs de rand erin en verhit tot de olie iets begint te roken. Temper het vuur tot matig. Bak lente-ui en knoflook goudgeel. Roer de vispasta erdoor. Roerbak de kip 2 minuten tot het verkleurt. Roerbak vissaus en suiker erdoor en dek de wok 2 minuten af. Snij de paprika in reepjes van 3 cm lang. Doe met de ketchup en limoensap in de wok en schep door. Haal de rijst wat uit elkaar met een vork en voeg toe. Schep zorgvuldig om tot het goed gemengd is. Draai het vuur hoger en roerbak 3 minuten. Temper het vuur dan en verwarm door en door. Af en toe omscheppen tegen aanbranden. Doe in een schaal. Snij de komkommer in schijfjes, garneer de schaal of elk bord ermee en garneer met wat gehakt korianderblad. |
Home > Recepten