Rijstmaaltijd met Javaanse kip, Martin's exotische |
|
100 g kipfilet 1 potje Javaanse satémarinade Go-Tan olijfolie pandanrijst 1 banaan 1 blikje perziken 2 teentjes knoflook 1 ui 1 preitje 100 g ontbijtspek 125 g creme fraiche bieslook en verse kruiden eventueel Aanvulling van Bjorn Hermans: Ik heb het ook gemaakt, en het is inderdaad errug lekker. Vooral de marinade is verrassend lekker. Ikzelf heb Basmatirijst gebruikt, wat het geheel een ietsje zoeter maakt, en het sap van de perziken heb ik bij het gerecht gedaan. Dat maakt het iets minder zwaar, omdat de creme fraiche nogal machtig is. |
|
BereidingSnij de kipfilet in kleine stukjes, en leg deze een paar uur, maar bij voorkeur een hele dag in de satemarinade.Laat, na de marinering, de reepjes op een zacht vuurtje rustig gaar worden. Kook de pandanrijst gaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Snij de ontbijtspek in reepjes, snij de ui en de knoflook klein. Snij de banaan in plakjes, de perziken in stukjes, en de prei in ringetjes. Fruit de spekjes, de ui en de knoflook. Voeg daarna de prei toe, en roerbak dit een beetje. Doe na enige tijd de creme fraiche erbij, evenals de banaan en de perzik. Nog even 5 minuten wachten en dan opdienen. NotitiesHet volgende recept is door mijzelf bedacht, en het is errug lekker. |
Home > Recepten