Home > Recepten

Moksie-alesie 1

2 lepels gedroogde garnalen

1 ui

1 lepel olie of 25 g boter

250 g vleesresten

100 g zoutevlees

1 lepel tomatenpuree

500 g gestoomde rijst (koekoe-alesie)

2 bouillonblokjes

200 g kool

1 halfrijpe peper

zwarte peper

zout

gele spliterwten (eventueel)



Er zijn veel variaties mogelijk. Moksie-alesie zijn eenpansgerechten met rijst, vlees(resten), ham of garnalen, vis, kool, gele spliterwten etc.
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Vleesgerechten; Visgerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Week de garnalen.

Fruit de ui in boter of olie. Bak vlees, zoutevlees en garnalen mee en voeg de tomatenpuree toe. Als het goed doorbakken is, dan een klein litertje water erbij, de rijst en bouillonblokjes.

Laat koken tot het water verdampt is. Doe dan de groente en de peper op de rijst. Zet de pan op een kookplaatje en laat zo 20 minuten staan.

Schep dan om, maak op smaak met zout en peper. Indien er gele spliterwten bij gaan, moeten die van te voren zacht zijn gekookt en wordt het kookwater gebruikt nadat het vlees gebakken is.

Notities

Let op: de rijst mag niet papperig worden!