Moksie-alesie 1 |
|
2 lepels gedroogde garnalen 1 ui 1 lepel olie of 25 g boter 250 g vleesresten 100 g zoutevlees 1 lepel tomatenpuree 500 g gestoomde rijst (koekoe-alesie) 2 bouillonblokjes 200 g kool 1 halfrijpe peper zwarte peper zout gele spliterwten (eventueel) Er zijn veel variaties mogelijk. Moksie-alesie zijn eenpansgerechten met rijst, vlees(resten), ham of garnalen, vis, kool, gele spliterwten etc. |
|
BereidingWeek de garnalen.Fruit de ui in boter of olie. Bak vlees, zoutevlees en garnalen mee en voeg de tomatenpuree toe. Als het goed doorbakken is, dan een klein litertje water erbij, de rijst en bouillonblokjes. Laat koken tot het water verdampt is. Doe dan de groente en de peper op de rijst. Zet de pan op een kookplaatje en laat zo 20 minuten staan. Schep dan om, maak op smaak met zout en peper. Indien er gele spliterwten bij gaan, moeten die van te voren zacht zijn gekookt en wordt het kookwater gebruikt nadat het vlees gebakken is. NotitiesLet op: de rijst mag niet papperig worden! |
Home > Recepten