Moksie-alesie 3 |
|
150 g Surinaamse rijst 1 verkruimeld kipbouillonblokje 1 ui 2 rode pepers 200 g varkensfiletlapjes a la minute 50 g pekelvlees 3 lepels olie 125 g koolmix-rauwkost (AH) zout peper 1 lepel tomatenpuree |
|
BereidingKook de rijst gaar met 1 lepel bouillonpoeder. Snipper het ui, snij de pepers in stukjes. Snij het varkensvlees in stukjes en de pekelvlees in reepjes.Verhit 1 lepel olie. Roerbak de pekelvlees ca.30 seconden. Schep uit de pan. Doe 1 lepel olie bij het bakvet en bak de varkensfiletstukjes rondom bruin. Doe er ½ theel. bouillonpoeder bij. Schep het vlees uit de pan. Doe weer een lepel olie bij het bakvet. Roerbak peper en ui ca.1 minuut. Doe de koolmix erbij en roerbak 4 minuten. Op smaak brengen met zout en peper. Draai het vuur laag en schep vlees en rijst erbij. Los tomatenpuree en de rest van het bouillonblokje op in 3 lepels heet water en giet over de rijstschotel. Warm op laag vuur 4 minuten door. |
Home > Recepten