Home > Recepten

Moksie-alesie 3

150 g Surinaamse rijst

1 verkruimeld kipbouillonblokje

1 ui

2 rode pepers

200 g varkensfiletlapjes a la minute

50 g pekelvlees

3 lepels olie

125 g koolmix-rauwkost (AH)

zout

peper

1 lepel tomatenpuree
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Vleesgerechten; Visgerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook de rijst gaar met 1 lepel bouillonpoeder. Snipper het ui, snij de pepers in stukjes. Snij het varkensvlees in stukjes en de pekelvlees in reepjes.

Verhit 1 lepel olie. Roerbak de pekelvlees ca.30 seconden. Schep uit de pan. Doe 1 lepel olie bij het bakvet en bak de varkensfiletstukjes rondom bruin. Doe er ½ theel. bouillonpoeder bij. Schep het vlees uit de pan.

Doe weer een lepel olie bij het bakvet. Roerbak peper en ui ca.1 minuut. Doe de koolmix erbij en roerbak 4 minuten. Op smaak brengen met zout en peper. Draai het vuur laag en schep vlees en rijst erbij.

Los tomatenpuree en de rest van het bouillonblokje op in 3 lepels heet water en giet over de rijstschotel. Warm op laag vuur 4 minuten door.