Risotto/risotto met champignons/pilav |
|
300 g rijst 50 g boter of slaolie 1 ui 7 dl bouillon OF 6 dl bouillon en 1 dl wijn 1 mespunt saffraan of kurkuma 4 lepels tomatenpuree peper nootmuskaat 100 g oude kaas [Tip 1: Risotto met champignons en ham] 150 gr. gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60 gr. kleingesneden ham door de risotto mengen. [Tip 2: Pilaf] 250 gr. in stukken gesneden (lams)vlees, een mespunt tijm en een laurierblad ca. 7 min. in de hete olie bakken, daarna de rijst meebakken. De tomatenpuree, de kruiden en de kaas vervangen door 100 gr. geroosterde amandelsnippers of kleingesneden (wal)noten. |
|
BereidingDe rijst (ongewassen of goed gedroogd) bakken in de hete boter of olie; zodra ze doorzichtig en iets geel is de schoongemaakte, kleingesneden ui meefruiten.De hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma toevoegen; de rijst gaar koken (ca. 25. min; de massa mag iets smeuig zijn). Risotto op smaak afmaken met de tomatenpuree, peper en noormuskaat. De helft van de geraspte kaas erdoor roeren of alle kaas bij de risotto opdienen. |
Home > Recepten