Home > Recepten

Risotto/risotto met champignons/pilav

300 g rijst

50 g boter of slaolie

1 ui

7 dl bouillon OF 6 dl bouillon en 1 dl wijn

1 mespunt saffraan of kurkuma

4 lepels tomatenpuree

peper

nootmuskaat

100 g oude kaas



[Tip 1: Risotto met champignons en ham]

150 gr. gesmoorde champignons of uitgelekte champignons uit blik en 60 gr. kleingesneden ham door de risotto mengen.

[Tip 2: Pilaf]

250 gr. in stukken gesneden (lams)vlees, een mespunt tijm en een laurierblad ca. 7 min. in de hete olie bakken, daarna de rijst meebakken.

De tomatenpuree, de kruiden en de kaas vervangen door 100 gr. geroosterde amandelsnippers of kleingesneden (wal)noten.
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Bron: Bonne van Dijk

Bereiding

De rijst (ongewassen of goed gedroogd) bakken in de hete boter of olie; zodra ze doorzichtig en iets geel is de schoongemaakte, kleingesneden ui meefruiten.

De hete bouillon (en de wijn) en desgewenst de saffraan of de kurkuma toevoegen; de rijst gaar koken (ca. 25. min; de massa mag iets smeuig zijn).

Risotto op smaak afmaken met de tomatenpuree, peper en noormuskaat.

De helft van de geraspte kaas erdoor roeren of alle kaas bij de risotto opdienen.