Singapore mihoen |
|
100 g ham 150 g mihoen 1 ui 100 g taugeh 1 theelepel sesamolie 1 rode peper 2 lente-uien 100 g champignons 5 g gember 3 lepels olie 1 groene paprika ei peper zout 100 g garnalen 1.5 lepel kerrie 1 theelepel suiker 1 lepel sesamolie (smaakmaker) 1 lepel sake 1/2 theelepel zout 2 lepels sojasaus |
|
BereidingMaak de mihoen gaar.Snij ui, champignon, paprika, lombok, lente-uitjes en ham in reepjes. Klop een ei los met sesamolie, peper en zout en bak er een dunne omelet van. Snij die in reepjes. Sla de gember plat. Meng de smaakmakers (suiker, 1 lepel sesamolie, sake, zout en sojasaus). Bak de gember in olie, haal eruit, doe de kerrie erin en fruit enkele seconden. Marineer de garnalen 10 minuten in 1 theel. maïzena en ¼ theel. peper. Paprika, champignons, ui, 3 lepels water, ham, garnalen, omelet, lombok, mihoen, lente-ui en taugeh toevoegen aan de kerrie. Op smaak brengen met hetsmaakmaker-mengsel. |
Home > Recepten