Home > Recepten

Bami, Surinaams-Javaans

1 pak bami

zout

250 g varkensvlees

50 g boter of 5 lepels olie

100 g garnalen (vers of gedroogd)

uien

4 teentjes knoflook

trassi

kencur

ve-tsin

2 laurierblaadjes

ketjap

100 g taugeh

1 prei

peper of sambal





I.p.v. taugeh kan ook kool of 200 g andijvie worden genomen.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Surinaams (Javaans)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Kook de bami gaar. Het best lukt de dunne soort. Spoel het dan af met koud water.

Bak het vlees in olie of boter met de garnalen (gedroogde eerst weken), bak de ui, knoflook, trassi, kencur, ve-tsin en laurier mee. Als het vlees gaar is, de bami erdoor scheppen. Beetje bij beetje de ketjap erbij.

Als de bami bijna klaar is, de groente erbij. Die moet knapperig blijven. Op smaak brengen met sambal of peper.