Bami, Surinaams-Javaans |
|
1 pak bami zout 250 g varkensvlees 50 g boter of 5 lepels olie 100 g garnalen (vers of gedroogd) uien 4 teentjes knoflook trassi kencur ve-tsin 2 laurierblaadjes ketjap 100 g taugeh 1 prei peper of sambal I.p.v. taugeh kan ook kool of 200 g andijvie worden genomen. |
|
BereidingKook de bami gaar. Het best lukt de dunne soort. Spoel het dan af met koud water.Bak het vlees in olie of boter met de garnalen (gedroogde eerst weken), bak de ui, knoflook, trassi, kencur, ve-tsin en laurier mee. Als het vlees gaar is, de bami erdoor scheppen. Beetje bij beetje de ketjap erbij. Als de bami bijna klaar is, de groente erbij. Die moet knapperig blijven. Op smaak brengen met sambal of peper. |
Home > Recepten