Bami, Surinaams |
|
500 g gare mie 3 eieren zout peper 8 lepels olie 300 g hamlappen 1 vingerkootje gember 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 bouillonblokje 1 lepel sambal oelek 3 lepels ketjap asin 300 g grofgesneden spitskool 1 prei in schuine stukken van 2 cm 3 lepels selderij De hamlappen kunnen worden vervangen door Hollandse garnalen of kipfilet. Voor extra smaak kunnen enkele druppels sesamolie en 1 theel. suiker toegevoegd worden. |
|
BereidingSpoel de zojuist gekookte mie onder de koude kraan en vermeng met 2 lepels olie.Klop de eiren los met zout en peper, maak een roerei in 4 lepels olie. Haal dit uit de pan. Verhit nu nog 4 lepels olie en bak de hamlappen in blokjes en de gember goudbruin. Doe dan ui en knoflook erbij, dan et bouillonblokje en sambal. Haal het stuk gember er na een tijdje uit. Doe de ketjap erbij en bak gedurende 2 minuten kool en prei. Temper het vuur, doe de mie erbij en schep om zodat het goed mengt. Doe dan de stukjes ei erbij en de selderij en dien warm op. |
Home > Recepten