Home > Recepten

Mieschotel, Thais

150 g knolselderij

150 g sperziebonen

50 g peultjes

100 g worteltjes

100 g spitskool

2 tenen knoflook

2 verse gemberwortel

1 verse kuncit

1 verse laos

sereh

1 bos bladselderij

2 uien

300 g eiermie

5 lepels sojaolie

50 g gerookte spek in blokjes

300 g mager varkensvlees

3 theelepels vissaus

3 theelepels lichte Thaise sojasaus

1 gedroogde rode peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd er fijne reepjes van.

Haal de sperziebonen af en snijd de sperziebonen en de peultjes overlangs doormidden.

Snijd de wortel in fijne reepjes.

Snipper de kool fijn.

Pel en snipper de knoflook.

Schil de djahé, de koenjit en de galanga en snijd ze heel fijn.

Snijd de sereh heel fijn.

Was de selderij en snijd de steeltjes fijn.

Pel de ui en snipper hem fijn.

Kook de eiermie 5 minuten in ruim kokend water met zout, giet af en spoel goed koud na.

Verhit 3 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de spekblokjes en het varkensvlees in ± 5 minuten knapperig.

Voeg al omscheppend de knolselderij, de sperziebonen en de wortel toe en roerbak 2 minuten.

Voeg dan de peultjes, de kool, de knoflook, de voorbereide verse kruiden en de ui toe.

Roerbak het geheel 3 minuten en voeg de currypasta toe.

Verhit de rest van de olie in een tweede wok en roerbak de mie hierin.

Schep de vissaus en de sojasaus erdoor en meng de mie door de groenten.

Bestrooi met de fijngemaakte gedroogde peper.