Home > Recepten

Zwarte bonenschotel

1 blik zwarte bonen Frijoles Negros 425 g

1 lepel olie

1 ui in ringen

2 teentjes knoflook in reepjes

250 g hamlappen in blokjes

75 g pekelvlees in blokjes

125 ml runderbouillon

1 laurierblaadje

1 sinaasappel

zout

peper

tomatensalsa
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de bonen uitlekken.

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig.

Voeg de hamlappen en het pekelvlees toe en bak ze al omscheppend bruin.

Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat het vlees op laag vuur in ± 50 minuten gaar stoven.

Voeg de bonen toe en laat ze 10 minuten zachtjes mee koken.

Schep alles regelmatig om.

Voeg eventueel nog wat heet water toe.

Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken.

Neem 3 eetlepels bonen uit de pan en prak ze fijn.

Schep ze met wat peper en zout door het bonenmengsel, zodat het kookvocht bindt.

Garneer met de sinaasappel en serveer met tomatensalsa.